Vivago-blogi

reaaliaikainen-hyvinvointitieto-on-hyodynnettavissa-hilkka-ohjelmistossa-asiakkaiden-hoito-ja-palvelutarpeen-arviointiin-seka-asiakaslahtoisten-palveluiden-tuottamiseen

18. joulukuuta
Tero Nuora, myyntipäällikkö, Vivago Oy

Reaaliaikainen hyvinvointitieto on hyödynnettävissä Hilkka-ohjelmistossa asiakkaiden hoito- ja palvelutarpeen arviointiin sekä asiakaslähtöisten palveluiden tuottamiseen

Vivago osallistui Fastroin kumppanina Jyväskylän Hilkka-päiville, jossa kerroimme Vivagon hyvinvointitiedon merkityksestä tuottaa uudenlaista asiakaslähtöistä hoivapalvelua. Tapahtumassa järjestämämme kyselyn mukaan 100 % kyselyyn vastaajista piti asiakkaalta saadun yksilöllisen hyvinvointitiedon tuomista näkyviin Hilkka-toiminnanohjausjärjestelmään tärkeänä tai erittäin tärkeänä.

uni-paras-laake-on

29. marraskuuta
Satu Ruissalo, Markkinointijohtaja, Vivago Oy

Uni paras lääke on

Sananlaskut kertovat yllättävän tarkkanäköisesti kuinka uneen suhtaudumme: kunnon ihminen nukkuu vähän ja saa siksi paljon aikaan. Meillä on vallalla ahkeruuden ja pärjäämisen kulttuuri, jossa nukkuminen on laiskuutta tai ainakin toisarvoista. Ilmankin selviää jonkin aikaa. Itse asiassa yllättävän vähän aikaa.

kuntoutuksen-polku-on-jokaiselle-oma

20. marraskuuta
Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy

Kuntoutuksen polku on jokaiselle oma

Kuntoutumisen haasteet ovat samat riippumatta siitä onko ihminen joutunut toipilaaksi vamman, onnettomuuden vai neurologisen sairauden myötä vai kaipaako hän aktivoimista iän mukanaan tuomiin vaivoihin. Olennaista on fyysisen aktiivisuuden ja levon tasapaino sekä kuntoutujan oma motivaatio voida paremmin.

terveysteknologian-disruptio-muuttaa-meidan-kaikkien-elaman-iomt-ja-ai-mahdollistavat-valtavan-murroksen-terveydenhoidossa

15. marraskuuta
Maria Lavonen, CEO, Vivago Oy

Terveysteknologian disruptio muuttaa meidän kaikkien elämän – IoMT ja AI mahdollistavat valtavan murroksen terveydenhoidossa

Terveysteknologian murros yhdistää reaaliaikaisen terveystiedon ja data-analytiikan yksilö-, organisaatio-, yhteisö- ja oppimisen tasoilla. Ympäristömme älylaitteet keräävät jatkuvasti tietoa meistä, kodintekniikasta, asunnoista, rakennuksista, kulkuneuvoista, säästä, ilmastosta ja teollisuuden prosesseista. Osa tiedosta tallennetaan paikallisesti, mutta yhä suurempi tietomäärä on kytköksissä Internettiin. Datamäärä on valtava mutta mikä on sen hyödynnettävyys ja merkittävyys terveydenhoidossa?

kotihoito-kuntoon-mutta-miten-

9. heinäkuuta
Tero Nuora, myyntipäällikkö, Vivago Oy

Kotihoito kuntoon, mutta miten?

Kuluvan vuoden aikana on uutisoitu medioissa eri puolilla Suomea useita tilanteita, jossa tyypillisesti kotona asuva asukas on jäänyt erinäisistä syistä vailla tarvittavaa huomiota. En lähde spekuloimaan asiaa tämän enempää kuin toteamalla, että ammattilaisten saama tilannekuva kotona asuvasta asiakkaasta on puutteellinen tai sitä ei ole tiedossa lainkaan. Miten asiaan saadaan muutos?

onko-meilla-varaa-huolehtia-ikaihmisista-

2. toukokuuta
Maria Lavonen, CEO, Vivago Oy

Onko meillä varaa huolehtia ikäihmisistä?

Ikäihminen virui kaksi päivää kotonaan kaatuneena ilman turvaa ja apua, koska ei päässyt avaamaan kotihoidolle ovea. Hän joutui välittömästi sairaalahoitoon, kun hänet vihdoin löydettiin. Kotona asuminen lisääntyy, eikä kenenkään pidä joutua vastaavaan tilanteeseen. Valitettavasti näitä tapauksia on useita. Nykyinen tilanne ei vastaa hyvinvointiyhteiskuntamme arvoja ja lisäksi aiheuttaa isoja ylimääräisiä kustannuksia.

hyvinvointitieto-tuo-tukea-kuntoutukseen-ja-kotiutukseen

23. helmikuuta
Satu Ruissalo, Markkinointijohtaja, Vivago Oy

Hyvinvointitieto tuo tukea kuntoutukseen ja kotiutukseen

Taukokangas Oy on Oulaisissa toimiva hoiva-, kuntoutus- ja terveyspalveluyritys, joka tarjoaa palveluitaan laajasti eri asiakasryhmille. Taukokankaan tavoitteena on asiakkaiden terveyden sekä toiminta- ja työkyvyn edistäminen kaikissa elämäntilanteissa. Moniammatillinen osaaminen ja teknologian hyödyntäminen päivittäisessä työssä tuovat tuloksia.

vantaa-edellakavijana

3. tammikuuta
Satu Ruissalo, Markkinointijohtaja, Vivago Oy

Vantaa edelläkävijänä

Korson vanhustenkeskus kehittää toimintatapojaan ja tukee asukkaiden arkea hyvinvoinnin seurannalla

palvelukoti-palmu-porin-tehostetun-palveluasumisen-yksikot-panostavat-yksityisyyteen-ja-yksilolliseen-hoivaan

20. lokakuuta
Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy

Palvelukoti Palmu-Porin tehostetun palveluasumisen yksiköt panostavat yksityisyyteen ja yksilölliseen hoivaan

Voinnin muutoksien seurannalla ja nopealla reagoinnilla usean asukkaan unen määrä on saatu normalisoitua sekä vuorokausirytmi ja päiväaikainen aktiivisuus parantumaan

halytyksia-vai-hyvinvointia-

20. kesäkuuta
Tero Nuora, Myyntipäällikkö, Vivago Oy

Hälytyksiä vai hyvinvointia?

Oletko ajatellut, että käytössäsi olevan kutsujärjestelmän pitäisi olla Sinulle paljon tärkeämpi työväline kuin uskotkaan? Ymmärrämme sen tärkeyden konkreettisesti silloin kun asukkaallasi syntyy hätä ja hän tarvitsee välitöntä apua. Usein hoitotyön näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että hoitajan on annettava apua välittömästi ja hänen ennen hälytystä tekemänsä työ keskeytyy. Miten tilannetta voisi parantaa?

hyvinvoinnin-mittauksesta-uusi-terveydenhuollon-mittari

5. kesäkuuta
Maria Lavonen, CEO, Vivago Oy

Hyvinvoinnin mittauksesta uusi terveydenhuollon mittari

Mitä jos ikäihmisen kuntoisuutta voitaisiin seurata reaaliaikaisesti? Entä jos hoidon vaikuttavuudelle, kuntoutukselle ja toimintakyvylle olisi automaattinen mittaristo?

vivagon-alykas-teknologia-vauhdittaa-siirtymista-seinattomasta-sairaalasta-kotihoitoon-ja-kuntoutukseen

23. toukokuuta
Satu Ruissalo, Markkinointijohtaja, Vivago Oy

Vivagon älykäs teknologia vauhdittaa siirtymistä seinättömästä sairaalasta kotihoitoon ja kuntoutukseen

Sairaalasta kotiutuminen on usein hidas ja moniammatillista osaamista vaativa tapahtuma.