Vivago-blogi

vivago-teknologia-mahdollistaa-ikaihmisten-laadukkaan-hoidon-kotokampuksella

4. tammikuuta
Satu Ruissalo, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Vivago Oy

Vivago-teknologia mahdollistaa ikäihmisten laadukkaan hoidon Kotokampuksella

Lempäälässä Kotokampuksen kotihoidossa ja ympärivuorokautisessa hoivassa Vivago-teknologiaa hyödynnetään monipuolisesti.

yhdessa-palvelukorttelissa-panostetaan-ikaihmisten-ennakoivaan-hoitoon

2. toukokuuta
Satu Ruissalo, markkinointi ja viestintäjohtaja, Vivago Oy

Yhdessä-palvelukorttelissa panostetaan ikäihmisten ennakoivaan hoitoon

Isokarhun asukkailla on käytössään Vivagon hoitajakutsu- ja hyvinvointiratkaisu. Tämä mahdollistaa asukkaille turvallisuuden ja ainutlaatuisen mahdollisuuden ensiluokkaiseen hoitotyöhön Vivagon tuottaman hyvinvointitiedon avulla.

digitalisaatio-vaikuttavuuden-mittarina

12. lokakuuta
Arto Mikkola, johtaja digitaaliset hoitoprosessit

Digitalisaatio vaikuttavuuden mittarina

Vaikuttavuutta pitää arvioida asiakkaan näkökulmasta myös digitaalisissa palveluissa. Palvelutarpeen arvioinnissa objektiiviset hyvinvoinnin mittarit jatkuvasta voinnin kehityksestä ja muutoksista lisäävät digitaalisten palveluiden luotettavuutta ja varmuutta siitä, että ammattilaisen asiakkaalle tuottama palvelu on oikeaa, oikea-aikaista ja vaikuttavaa.

reaaliaikainen-hyvinvointitieto-antaa-tietoa-asiakkaan-voinnin-kehityksesta

18. tammikuuta
Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy

Reaaliaikainen hyvinvointitieto antaa tietoa asiakkaan voinnin kehityksestä

Hyvinvoinnin mittauksen avulla arvioitiin eri interventioiden vaikutusta työikäisen asiakkaan aktiivisuuteen, unenmäärään ja vuorokausirytmiin.

caritas-rovaniemi-hyodyntaa-aktiivisesti-hyvinvointitietoa-ja-teknologiaa-paivittaisessa-hoitotyossa

26. elokuuta
Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy

Caritas Rovaniemi hyödyntää aktiivisesti hyvinvointitietoa ja teknologiaa päivittäisessä hoitotyössä

Vivago-järjestelmä on ollut käytössä Caritas Rovaniemellä kohta kaksi vuotta. Vivago on Rovaniemellä päivittäinen työkalu ja jatkuvassa käytössä. Rovaniemen asukkaat ovat ottaneet teknologian hyvin vastaan ja Vivago-kellojen käyttöaste onkin erittäin korkea.

caritas-tarjoaa-parempaa-elamanlaatua-ja-sisaltoa-arkeen-teknologiaa-apuna-hyodyntaen

24. elokuuta
Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy

Caritas tarjoaa parempaa elämänlaatua ja sisältöä arkeen teknologiaa apuna hyödyntäen

Vivagon ja Caritaksen yhteistyö on alkanut jo vuonna 2002, kun Caritaksen ensimmäinen palvelukoti, Kairos-koti, avattiin. Tällä hetkellä Vivago-järjestelmä on laajasti käytössä kaikissa Caritaksen palvelukodeissa, kotihoidossa sekä Caritas Sairaalassa.

attendo-latokartanossa-vanhusten-hyvinvointia-tuetaan-teknologiaa-hyodyntaen

18. kesäkuuta
Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy

Attendo Latokartanossa vanhusten hyvinvointia tuetaan teknologiaa hyödyntäen

Satakunta DigiHealth -hanke tuottaa mahdollisuuksia teknologian suunnitteluun, testaamiseen ja kehittämiseen sekä palvelumuotoiluun aidossa asiakasympäristössä. Tänä keväänä Sataedun DigiHealth -hanke, Attendo Latokartano, MediMattress Oy sekä Vivago Oy ovat tehneet hyvää yhteistyötä Attendo Latokartanon asukkaiden voinnin tukemiseksi teknologiaa hyödyntäen. Yhteistyön tuloksena on saatu kivuliaan, erittäin huonosti nukkuneen asiakkaan vuorokausirytmi, yöunen määrä ja vointi kohentumaan.

tehostettua-toimintaa-ja-lisattya-turvallisuutta-reaaliaikaisen-aktigrafian-avulla

3. huhtikuuta
Vivago-tiimi

Tehostettua toimintaa ja lisättyä turvallisuutta reaaliaikaisen aktigrafian avulla

Laukaan kunta oli mukana 2016–2018 toteutetussa Kukoistava Kotihoito -hankkeessa, jonka tavoitteena oli kehittää Keski-Suomen maakunnan kuntien kotihoitoa asiakaslähtöisemmäksi, vaikuttavammaksi ja kustannustehokkaammaksi. Yksi tärkeimmistä tavoitteista hankkeessa oli lisätä asiakkaalle kohdennetun ajan määrää. Vivago mahdollisti resurssien kohdentamisen tehokkaammin ja yhä useampien asiakkaiden turvallisen asumisen kotona.

hatanpaan-puistosairaalassa-uraauuratavaa-kuntoutustyota-ikaystavallisella-teknologialla

16. maaliskuuta
Vivago-tiimi

Hatanpään puistosairaalassa uraauuratavaa kuntoutustyötä ikäystävällisellä teknologialla

Hatanpään kartanomiljöössä, vanhassa puistosairaalassa, sijaitsee upouusi arviointi- ja kuntoutusosasto ARVO, joka palvelee Tampereen kaupungin säännöllisen kotihoidon asiakkaita. Alusta asti yksikössä on päätetty hyödyntää ikäystävällistä teknologiaa hoidon tukena. Vivagon järjestelmä oli hankintalistalla jo hyvissä ajoin, kun uutta yksikköä alettiin suunnitella.

reaaliaikainen-hyvinvointitieto-antaa-tarkeaa-tietoa-adhd-lapsen-unesta-ja-aktiivisuudesta

9. maaliskuuta
Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy

Reaaliaikainen hyvinvointitieto antaa tärkeää tietoa ADHD-lapsen unesta ja aktiivisuudesta

Vuoden 2019 lokakuussa Mevet-kodissa vieraillut 8-vuotiaan ADHD-pojan äiti kiinnostui lapsensa unen ja vuorokausirytmin selvittämisestä ja seuraamisesta. Perhe sai kotiin testaukseen Vivago MOVE™ -kellon, joka mittaa reaaliaikaisesti käyttäjän yöunen määrää ja laatua sekä päiväaikaista aktiivisuutta ja vuorokausirytmin kehittymistä.

toimintakykya-tukeva-toiminta-heti-sairaalajakson-jalkeen-vahentaa-kotihoidon-tarvetta-myohemmin

3. maaliskuuta
Vivago-tiimi

Toimintakykyä tukeva toiminta heti sairaalajakson jälkeen vähentää kotihoidon tarvetta myöhemmin

Rauman kotiutustiimi on erikoistunut ikäihmisten vaativiin kotiutuksiin ja palvelutarpeen arviointiin osastojakson jälkeen. Vivagon järjestelmää kaksivuorotyössään hyödyntävässä tiimissä on huomattu Vivagolla olevan potentiaalia kuntoutusasiakkaiden edistymisen seurannassa.

kokeilimossa-tutustutaan-teknologiaan-kodinomaisessa-ymparistossa

13. helmikuuta
Satu Ruissalo, Markkinointijohtaja, Vivago Oy

Kokeilimossa tutustutaan teknologiaan kodinomaisessa ympäristössä

Porin Kokeilimo tarjoaa mahdollisuuden tutustua turvallista kotona asumista tukevaan teknologiaan kodinomaisessa ympäristössä. Kokeilimossa Vivago DOMI -turvapuhelin on koettu kiinnostavaksi ja hyväksi tueksi omaan tai läheisen arkeen.

aktigrafiaseuranta-tukee-mielenterveyskuntoutusta

28. tammikuuta
Vivago-tiimi

Aktigrafiaseuranta tukee mielenterveyskuntoutusta

Harjavallan sairaalan kuntoutuspsykiatrian yksikössä vuonna 2018 toteutettiin Vivago-ratkaisua hyödyntänyt opinnäytetyö, jossa etsittiin digitalisaatiosta ja hyvinvointiteknologiasta apua sairaanhoidon haasteisiin. Opinnäytetyön tutkimusaihe osuu psykiatrisen sairaanhoidon yleiseen ja hyvin tunnettuun ongelmakohtaan: pääasialliset seurantamenetelmät ovat kynä ja paperi.

reaaliaikainen-hyvinvointitieto-on-hyodynnettavissa-hilkka-ohjelmistossa-asiakkaiden-hoito-ja-palvelutarpeen-arviointiin-seka-asiakaslahtoisten-palveluiden-tuottamiseen

18. joulukuuta
Tero Nuora, myyntipäällikkö, Vivago Oy

Reaaliaikainen hyvinvointitieto on hyödynnettävissä Hilkka-ohjelmistossa asiakkaiden hoito- ja palvelutarpeen arviointiin sekä asiakaslähtöisten palveluiden tuottamiseen

Vivago osallistui Fastroin kumppanina Jyväskylän Hilkka-päiville, jossa kerroimme Vivagon hyvinvointitiedon merkityksestä tuottaa uudenlaista asiakaslähtöistä hoivapalvelua. Tapahtumassa järjestämämme kyselyn mukaan 100 % kyselyyn vastaajista piti asiakkaalta saadun yksilöllisen hyvinvointitiedon tuomista näkyviin Hilkka-toiminnanohjausjärjestelmään tärkeänä tai erittäin tärkeänä.

uni-paras-laake-on

29. marraskuuta
Satu Ruissalo, Markkinointijohtaja, Vivago Oy

Uni paras lääke on

Sananlaskut kertovat yllättävän tarkkanäköisesti kuinka uneen suhtaudumme: kunnon ihminen nukkuu vähän ja saa siksi paljon aikaan. Meillä on vallalla ahkeruuden ja pärjäämisen kulttuuri, jossa nukkuminen on laiskuutta tai ainakin toisarvoista. Ilmankin selviää jonkin aikaa. Itse asiassa yllättävän vähän aikaa.

kuntoutuksen-polku-on-jokaiselle-oma

20. marraskuuta
Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy

Kuntoutuksen polku on jokaiselle oma

Kuntoutumisen haasteet ovat samat riippumatta siitä onko ihminen joutunut toipilaaksi vamman, onnettomuuden vai neurologisen sairauden myötä vai kaipaako hän aktivoimista iän mukanaan tuomiin vaivoihin. Olennaista on fyysisen aktiivisuuden ja levon tasapaino sekä kuntoutujan oma motivaatio voida paremmin.

terveysteknologian-disruptio-muuttaa-meidan-kaikkien-elaman-iomt-ja-ai-mahdollistavat-valtavan-murroksen-terveydenhoidossa

15. marraskuuta
Maria Lavonen, CEO, Vivago Oy

Terveysteknologian disruptio muuttaa meidän kaikkien elämän – IoMT ja AI mahdollistavat valtavan murroksen terveydenhoidossa

Terveysteknologian murros yhdistää reaaliaikaisen terveystiedon ja data-analytiikan yksilö-, organisaatio-, yhteisö- ja oppimisen tasoilla. Ympäristömme älylaitteet keräävät jatkuvasti tietoa meistä, kodintekniikasta, asunnoista, rakennuksista, kulkuneuvoista, säästä, ilmastosta ja teollisuuden prosesseista. Osa tiedosta tallennetaan paikallisesti, mutta yhä suurempi tietomäärä on kytköksissä Internettiin. Datamäärä on valtava mutta mikä on sen hyödynnettävyys ja merkittävyys terveydenhoidossa?

kotihoito-kuntoon-mutta-miten-

9. heinäkuuta
Tero Nuora, myyntipäällikkö, Vivago Oy

Kotihoito kuntoon, mutta miten?

Kuluvan vuoden aikana on uutisoitu medioissa eri puolilla Suomea useita tilanteita, jossa tyypillisesti kotona asuva asukas on jäänyt erinäisistä syistä vailla tarvittavaa huomiota. En lähde spekuloimaan asiaa tämän enempää kuin toteamalla, että ammattilaisten saama tilannekuva kotona asuvasta asiakkaasta on puutteellinen tai sitä ei ole tiedossa lainkaan. Miten asiaan saadaan muutos?

onko-meilla-varaa-huolehtia-ikaihmisista-

2. toukokuuta
Maria Lavonen, CEO, Vivago Oy

Onko meillä varaa huolehtia ikäihmisistä?

Ikäihminen virui kaksi päivää kotonaan kaatuneena ilman turvaa ja apua, koska ei päässyt avaamaan kotihoidolle ovea. Hän joutui välittömästi sairaalahoitoon, kun hänet vihdoin löydettiin. Kotona asuminen lisääntyy, eikä kenenkään pidä joutua vastaavaan tilanteeseen. Valitettavasti näitä tapauksia on useita. Nykyinen tilanne ei vastaa hyvinvointiyhteiskuntamme arvoja ja lisäksi aiheuttaa isoja ylimääräisiä kustannuksia.

hyvinvointitieto-tuo-tukea-kuntoutukseen-ja-kotiutukseen

23. helmikuuta
Satu Ruissalo, Markkinointijohtaja, Vivago Oy

Hyvinvointitieto tuo tukea kuntoutukseen ja kotiutukseen

Taukokangas Oy on Oulaisissa toimiva hoiva-, kuntoutus- ja terveyspalveluyritys, joka tarjoaa palveluitaan laajasti eri asiakasryhmille. Taukokankaan tavoitteena on asiakkaiden terveyden sekä toiminta- ja työkyvyn edistäminen kaikissa elämäntilanteissa. Moniammatillinen osaaminen ja teknologian hyödyntäminen päivittäisessä työssä tuovat tuloksia.

vantaa-edellakavijana

3. tammikuuta
Satu Ruissalo, Markkinointijohtaja, Vivago Oy

Vantaa edelläkävijänä

Korson vanhustenkeskus kehittää toimintatapojaan ja tukee asukkaiden arkea hyvinvoinnin seurannalla

palvelukoti-palmu-porin-tehostetun-palveluasumisen-yksikot-panostavat-yksityisyyteen-ja-yksilolliseen-hoivaan

20. lokakuuta
Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy

Palvelukoti Palmu-Porin tehostetun palveluasumisen yksiköt panostavat yksityisyyteen ja yksilölliseen hoivaan

Voinnin muutoksien seurannalla ja nopealla reagoinnilla usean asukkaan unen määrä on saatu normalisoitua sekä vuorokausirytmi ja päiväaikainen aktiivisuus parantumaan

halytyksia-vai-hyvinvointia-

20. kesäkuuta
Tero Nuora, Myyntipäällikkö, Vivago Oy

Hälytyksiä vai hyvinvointia?

Oletko ajatellut, että käytössäsi olevan kutsujärjestelmän pitäisi olla Sinulle paljon tärkeämpi työväline kuin uskotkaan? Ymmärrämme sen tärkeyden konkreettisesti silloin kun asukkaallasi syntyy hätä ja hän tarvitsee välitöntä apua. Usein hoitotyön näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että hoitajan on annettava apua välittömästi ja hänen ennen hälytystä tekemänsä työ keskeytyy. Miten tilannetta voisi parantaa?

hyvinvoinnin-mittauksesta-uusi-terveydenhuollon-mittari

5. kesäkuuta
Maria Lavonen, CEO, Vivago Oy

Hyvinvoinnin mittauksesta uusi terveydenhuollon mittari

Mitä jos ikäihmisen kuntoisuutta voitaisiin seurata reaaliaikaisesti? Entä jos hoidon vaikuttavuudelle, kuntoutukselle ja toimintakyvylle olisi automaattinen mittaristo?

vivagon-alykas-teknologia-vauhdittaa-siirtymista-seinattomasta-sairaalasta-kotihoitoon-ja-kuntoutukseen

23. toukokuuta
Satu Ruissalo, Markkinointijohtaja, Vivago Oy

Vivagon älykäs teknologia vauhdittaa siirtymistä seinättömästä sairaalasta kotihoitoon ja kuntoutukseen

Sairaalasta kotiutuminen on usein hidas ja moniammatillista osaamista vaativa tapahtuma.