Suomalainen Vivago Eurooppalaisen hyvinvointiteknologia-kilpailun finaaliin

22.03.2013

Suomalainen Vivago Oy on päässyt Euroopan Komission järjestämän terveysteknologiakilpailun finaaliin 

Eurooppalaisille pk-yrityksille suunnatussa eHealth-kilpailussa haetaan vuoden 2013 parasta eHealth-ratkaisua.

Kilpailussa etsitään innovatiivisia eHealth-yrityksiä, jotka tarjoavat ratkaisuja terveydenhoidon tarpeisiin tai tukevat väestön aktiivista ja tervettä ikääntymistä. Kilpailun tavoitteena on tukea alan pk-yrityksiä parantamalla niiden kansainvälistä näkyvyyttä ja tarjota kanava asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja investointien houkuttelemiseksi.

Finaaliin valitut 16 pk-yritystä esittelevät ratkaisunsa kansainväliselle tuomaristolle 13.5.2013 eHealth-viikon yhteydessä Dublinissa. Voittajan valinnassa painotetaan teknologista innovaatiota, joka luo vaikuttavuutta usealla eri tasolla (esim. potilaat, palvelujen tuottajat ja markkinat). Suomessa kilpailua on koordinoimassa Culminatum Innovation.

"Nyt  saatu tunnustus on hyvä osoitus suomalaisen hyvinvointiteknologian ja innovaatiotoiminnan korkeasta tasosta. Voimakas kotimainen panostus vientipotentiaalia omaavien teknologiatuotteiden, -palveluiden ja ratkaisujen kehittämiseen alkaa nyt tuomaan tulosta ja näkyvyys kilpailussa luo vientimahdollisuuksia ja auttaa rakentamaan kontaktiverkostoa tulevaisuuden menestyksen pohjaksi." toteaa Vivagon toimitusjohtaja Katja Kääriä.

SalWe-SHOKin toimitusjohtaja Saara Hassinen onnittelee Vivagoa: ”Kilpailu antaa loistavaa näkyvyyttä suomalaiselle osaamiselle.” Vivago on osapuolena SalWen tutkimusohjelmassa Mielen ja kehon eliksiirit, joka tuo lisää tutkittua tietoa vahvistamaan osaamista.

”Vivagon menestys toimii esimerkkinä muillekin terveysalan yrityksille ja osoittaa suomalaisen osaamisen kilpailukyvystä maailmalla”, sanoo toimialajohtaja Minna Hendolin Tekesistä.

Tunnustusta myös Isosta-Britanniasta

Vivago on myös päässyt Ison-Britannian 'High Impact Innovations' -innovaatiokilpailussa koko Britannian terveydenhuollosta vastaavan NHS:n julkaisuun jossa esitellään teknologiainnovaatioita, jotka voivat muuttaa koko Ison-Britannian terveydenhuoltoa osana NHS:n 3 million lives –hanketta.

 


Lisätietoja

http://www.ehealthcompetition.eu/
http://www.culminatum.fi/sivu.php?id=22&uid=908
https://innovault.innovation.nhs.uk/pg/cv_content/content/view/61462/

 

Vivago Oy
www.vivago.com
Toimitusjohtaja Katja Kääriä
sähköposti: [email protected]
Puhelin: 0504341314

 

Vivago Oy on suomalainen, vuonna 1994 perustettu terveys- ja turva-alan huipputeknologiayritys, joka kehittää, myy ja markkinoi automaattisia ihmisen aktiivisuustasoa seuraavia ja analysoivia palvelukokonaisuuksia. Vivagon tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, ja niillä on avainlipputunnus.