palvelukoti-palmu-porin-tehostetun-palveluasumisen-yksikot-panostavat-yksityisyyteen-ja-yksilolliseen-hoivaan
  • Blogit >

  • Palvelukoti Palmu-Porin tehostetun palveluasumisen yksiköt panostavat yksityisyyteen ja yksilölliseen hoivaan

Palvelukoti Palmu-Porin tehostetun palveluasumisen yksiköt panostavat yksityisyyteen ja yksilölliseen hoivaan

Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy
20. lokakuuta

Palvelukoti Palmu-Porin tehostetun palveluasumisen yksiköt Dyyni ja Keidas pääsivät palaamaan väistötiloista takaisin remontoituihin tiloihin keväällä 2017. Palmu-Porissa on 64 tehostetun palveluasumisen asuntoa ja pariskuntia varten löytyy myös muutama kahden hengen asunto. Vivago-ratkaisuun tutustuminen aloitettiin jo väistötiloissa ollessa ja uudistuneeseen Palmu-Poriin siirryttäessä pääkäyttäjät olivat ottamassa Vivagoa käyttöön molemmille osastoille.

Uudistunut Palmu-Pori on asukkaiden koti ja hoitajat ovat tukemassa arkea. Palvelumuodon muuttumisen myötä Palmu-Pori haluaa tarjota asukkaille arvokkaan ja turvallisen asuinympäristön. Yksiköissä kunnioitetaan oman kodin yksityisyyttä ja asukkaiden yksilöllistä hoivaa esim. yöhoitoa annetaan oikea-aikaisesti. Palmu-Porissa Vivago-ratkaisu on otettu aktiivisesti mukaan hoitotyön suunnitteluun ja kehittämiseen. Myös asukkaat ovat suhtautuneet uuteen teknologiaan positiivisesti ja Vivago CARE –kellon käyttöaste on tällä hetkellä lähes 100 prosenttia.  

Voinnin muutoksien seurannalla ja nopealla reagoinnilla usean asukkaan unen määrä on saatu normalisoitumaan sekä vuorokausirytmi ja päiväaikainen aktiivisuus parantumaan

Osastojen nimetyt Vivagon pääkäyttäjät ovat alusta asti päässeet suunnittelemaan, miten Vivago-ratkaisu saadaan tukemaan asukkaiden arkea, edistämään toimintakykyä sekä tuomaan helpotusta henkilökunnan työhön. Myös osastojen esimiehet ovat osallistuneet Vivagon koulutuksiin ja jakaneet tietoa aktiivisesti yksikössä eteenpäin. Koulutukset onkin koettu Palmu-Porissa hyödyllisiksi ja ne ovat herättäneet ajatuksia, miten Vivago-ratkaisua voidaan entistä paremmin hyödyntää hoivatyössä. Palmu-Porissa koulutusta on hyödynnetty jo väistötiloissa oltaessa, muuton yhteydessä sekä kertaavissa että pääkäyttäjien jatkuvissa koulutuksissa.

Osastojen toiminta on jaettu päivällä kolmeen ryhmään ja tiimissä olevat hoitajat vastaavat aamu- ja iltavuoron aikana oman ryhmänsä hälytyksiin. Osastoilla on otettu käyttöön myös mobiili-applikaatio yövuorossa. Hoitajat seuraavat asukkaiden voinnin muutoksia ja nopealla reagoinnilla on monella asukkaalla unen määrä saatu normalisoitumaan sekä vuorokausirytmi ja päiväaikainen aktiivisuus ovat parantuneet.

Osalla asukkaista on käytössä puheyhteys ja tämä on myös helpottanut hoitajien työtä. Asukkaita voidaan ohjeistaa tarvittaessa puheyhteydellä, joka nopeuttaa kommunikointia ja säästää hoidollista aikaa. Myös yksikön hoidollista aikaa kyetään seuraamaan Vivago-ratkaisun avulla.  

Vivago-ratkaisu tukee oikea-aikaista yöhoitoa ja vapaampaa liikkuvuutta osastoilla

Vivago-ratkaisu koetaan erittäin hyödyllisenä apuna yöhoidossa ja sen kehittämisessä yksilöllisempään suuntaan. Palmu-Porin yöhoitajat kokevat Vivagon reaaliaikaisen hyvinvoinnin, unen ja aktiivisuuden seurannan hyödyllisenä apuna. Myös poistumisvalvonnan sisältävät Vivago CARE –kellot sekä ovihälyttimet tuovat turvaa yöaikaan. Osastoilla on vapaampi liikkuvuus päivällä mutta yöllä hoitaja saa tiedon asukkaan liikkeistä. Vivago-ratkaisu mahdollistaa myös valvonnassa asukkaiden yksilölliset tarpeet ja asetuksia voidaan säätää asukaskohtaisesti.

Palmu-Porin edistyksellisessä ja laadukkaassa toiminnassa sekä suunnittelussa huomioidaan asukkaiden näkökulma ja mennään turvallisuus edellä. Asiakeskeinen toiminta näkyy asukkaille arvokkaana ja turvallisena asumisympäristönä.

Lisätiedot:

Katriina Virtanen, vanhuspalveluiden päällikkö, Porin perusturva, läntinen alue

Satu Ruissalo, markkinointijohtaja, Vivago Oy