hyvinvointitieto-tuo-tukea-kuntoutukseen-ja-kotiutukseen
  • Blogit >

  • Hyvinvointitieto tuo tukea kuntoutukseen ja kotiutukseen

Hyvinvointitieto tuo tukea kuntoutukseen ja kotiutukseen

Satu Ruissalo, Markkinointijohtaja, Vivago Oy
23. helmikuuta

Hyvinvointitieto tuo tukea kuntoutukseen ja kotiutukseen

Taukokankaalla tuetaan asukkaiden terveyttä ja toimintakykyä

Taukokangas Oy on Oulaisissa toimiva hoiva-, kuntoutus- ja terveyspalveluyritys, joka tarjoaa palveluitaan laajasti eri asiakasryhmille. Taukokankaan tavoitteena on asiakkaiden terveyden sekä toiminta- ja työkyvyn edistäminen kaikissa elämäntilanteissa.

Taukokankaalla moniammatillinen osaaminen ja teknologian hyödyntäminen päivittäisessä työssä tuovat tuloksia

Taukokankaalla on saatu erittäin hyviä kokemuksia noin vuoden kestäneen Vivago-ratkaisun käytön aikana. Unen, kivun, aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seuranta tukee kuntoutumista niin Taukokankaalla kuin asiakkaan siirtyessä kuntoutusjaksolle omaan kotiin.

Taukokankaan kuntoutuspalvelujen lähtökohtana on asiakkaiden työhyvinvoinnin ja toimintakyvyn parantaminen, itsenäisen elämän tukeminen sekä kotona asumisen mahdollistaminen. Taukokangas toimii PPSHP:n ja Kelan vaatiman kuntoutuksen palveluntuottajana ja näillä asiakkailla Vivago-ratkaisu on usein käytössä.

Unen, kivun, aktiivisuuden ja lääkityksen muutosten seuraaminen mahdollistavat hoidon vaikuttavuuden todentamisen

Taukokankaalla Vivagon reaaliaikainen ja yksilöllinen asukkaan unen, kivun ja kokonaisaktiivisuuden seuranta ovat päivittäisessä käytössä. Fysioterapeutit käyttävät Vivagon tuottamaa dataa työkaluna asukkaiden kuntoutuksen tukena. Muutokset unessa ja sekä vuorokausirytmissä kertovat kuntoutuksen tehokkuudesta ja onnistumisesta.

Taukokankaalla Vivago-ratkaisu toimii säännöllisesti myös lääkärin työkaluna. ”Aivohalvauspotilaan neuropaattisen kivun hoidossa nähdään selkeästi Vivago-ratkaisun avulla yöunen korjautuminen, kun potilaan kipu saadaan hoidettua” toteaa Taukokankaan ylilääkäri Heidi Veteläinen. ”Kuntoutujan rikkonaiseen tiheävirtsaisuudesta johtuvaan yöuneen saadaan Vivagon avulla nopeasti luotettava palaute ja tieto, kuinka lääkitys helpottaa vaivaa. Vivagon avulla myös useampi uniapneaepäily on saatu kiinni ja asiakas on ohjattu tarkempiin tutkimuksiin” Heidi Veteläinen jatkaa.

Taukokankaalla tuetaan asukkaan omatoimisuutta ja yksityisyyttä, mutta samalla tiedetään, jos asukkaan terveydentilassa tapahtuu muutoksia. Vivago-teknologian ja analytiikan avulla hoivaketjuun saadaan jatkuvuutta ja reaaliaikainen hyvinvointitieto seuraa asiakasta myös kuntoutusjaksolle kotiin. Hoitavalla taholla on jatkuvasti mahdollisuus reagoida potilaan hyvinvoinnissa mahdollisesti tapahtuviin muutoksiin.

Lue lisää Taukokankaan tuottamista palveluista ja Vivagon kuntoutusta ja kotiutusta tukevista ratkaisuista